Vraag vrijblijvend informatie op via: secretariaat@alicepool.nl

IMG_1023 copyHet prepareren van de olieverf panelen.

uitsnede

Van Paneel tot Schilderij, een kleine impressie van de afgelopen cursus

Schilderen volgens de (oude) meester technieken

o.l.v. Alice Pool

In 5 stappen krijgt u inzicht in de gelaagde schildertechnieken, zoals die in de loop der eeuwen zijn ontwikkeld en welke nog steeds de basis vormen voor een gedegen schilderij. De lessen gaan voornamelijk over de techniek van het schilderen. Deze technieken zijn het makkelijkst uit te voeren in olieverf, maar ook toe te passen in acrylverf. In olieverf kun je langer corrigeren omdat het langer ‘smeerbaar’ blijft. Acrylverf is snel droog en daardoor moeilijk te corrigeren tijdens het schilderen. Vanaf november 2020, starten nieuwe workshops van 5 lessen van 2,5 uur. Er wordt gewerkt naar voorbeelden met de juiste compositie, licht/donker verhoudingen, kleuren etc. die zoveel mogelijk aspecten van de schilderkunst behandelen.

Wegens drukte zijn er geen lessen in het seizoen eind 2019 en begin 2020.

Locatie:  Het Kunstpakhuis Anno 1735 (op de foto) Karnemelkspad 16 1521 DV Wormerveer

Pakhuissneeuw

 

 

 

 

EXPOSITIE van het werk van cursisten, die de cursussen hebben gevolgd in okt/nov.2017
FlyerPenselen A4

Alice Pool geeft korte cursussen in het tekenen en/of schilderen volgens de (eeuwenoude) basistechnieken. Deze technieken zijn in de tegenwoordige tijd nog altijd toepasbaar met nieuwe kleuren, nieuwe materialen en nieuwe media.
Er is een gevarieerd aanbod van lessen en mogelijkheden. Zo kunt u leren schilderen volgens de technieken van de oude meesters, of inzicht krijgen in de manier van tekenen van bijv. van Gogh of Picasso. ‘Leren door te doen’ en ‘leren door te kijken’ in korte cursussen, waarmee u thuis weer een stap verder komt.

Ma2

Modelschilderen bij Wherelandt te Purmerend

teken-en schilderklasje van Rob Boekel en Alice Pool ca

 

Voor meer informatie over de lessen of inschrijven kijk bij nieuws of mail: kunst@alicepool.nl